BSB visita BETT, el principal congrés de la indústria de la tecnologia amb finalitats educatives

El divendres, 25 de gener, un grup d’onze membres del personal de BSB van visitar BETT, l’esdeveniment tecnològic-educatiu més important del món. A més d’una infinitat d’estands mostrant l’últim en gadgets electrònics, hi havia també un complet programa de desenvolupament professional continu disponible tant en BETT com en The Education Xou, en l’edifici de davant.

 

Ms Jennifer Kerstein, Coordinadora de Phase 3 i Professora de Year 6 en BSB Sitges, va destacar dues àrees d’aprenentatge principals en BETTLa creativitat a l’aula i les propostes pràctiques per a la implementació de tecnologia a la classe.

Creativitat: Mentre parlava amb Michael Rosen, Jason Isaacs em va recordar una de les meves TED Talks favorites de Ken Robinson: no sabem quines habilitats necessitaran els nens en un futur, però sabem que els ordinadors no tenen les mateixes capacitats creatives que tenim nosaltres. Així que, quines oportunitats estem donant als nostres fills perquè desenvolupin la seva creativitat? Aquesta és una pregunta que no deixaré de plantejar-me quan torni a l’escola. Peter Reynolds, autor de El Punt, va fer un suggeriment bastant pràctic: «La millor forma d’inspirar als nens a ser creatius és mostrar-los quin aspecte té la creativitat.» També m’agrada molt la seva frase «apuntar-se fora de la caixa (sense que t’acomiadin),» la qual em sembla una cita perfecta.

Propostes pràctiquesAbdul, director i professor distingit d’Apple, va presentar algunes aplicacions de realitat augmentada fantàstiques. De les que va mostrar, la meva favorita era Hologo, una aplicació que porta la RA fins a nous nivells, portant als nens a nous mons a través d’un portal: des de la Gran Muralla de la Xina fins al sistema digestiu.

En la seva xerrada, Paul Tullock, professor distingit d’Apple, va oferir idees pràctiques sobre com usar la tecnologia per a facilitar-nos la vida. Aquesta xerrada va ser la meva favorita del dia, comptant amb estratègies simples que puc implementar immediatament. Les tres àrees en les quals es va centrar Paul van ser ajustos, Siri i Seesaw. Ens va demostrar com usar els ajustos per a ajudar a nens amb necessitats educatives, permetent-los usar l’habilitat de dictat, usar l’iPad com a lector o canviar el color de la pantalla. Això no és només útil per a nens amb dislèxia, ja que tots poden treure-li partit: el dictat pot usar-se per a escriure informes setmanals, per exemple. Paul també ens va ensenyar com usar la pantalla partida per a tenir la planificació i l’esborrany en la mateixa pantalla.

Després, va parlar sobre Siri, la qual es pot usar per a ajudar als nens amb la seva ortografia, com a tesaurus o com a diccionari. A més, els professors podem usar Siri per a ajustar temporitzadors i recordatoris de lliurament de deures. Finalment, Paul ens va mostrar Seesaw, una eina efectiva per a puntuar als alumnes que ja tenim ganes de provar en Year 6 per a així poder qualificar-los puntualment i eficaçment. Paul ens va comptar també que en la seva escola només usen 7 aplicacions a les quals anomena Les Set Magnífiques. Personalment, m’agrada aquesta idea de simplificar la tecnologia per a poder manejar a la perfecció un nombre més limitat d’aplicacions.

Com és obvi, vam passar una jornada genial i hem tornat vigoritzats i carregats d’idees senzilles que podem aplicar en l’escola. La conferència és un esdeveniment anual i us recomano que informeu Heather amb antelació del vostre interès per a venir l’any que ve.

 

Mr Richard Strafford, Director de TI i Informàtica a BSB Castelldefels, també va comentar: “BETT em va donar noves idees sobre com usar la tecnologia a l’aula. Va haver-hi una sessió fantàstica sobre aplicacions de realitat augmentada que poden usar-se en iPads per a ensenyar, per exemple, sobre anatomia. També vaig assistir a diverses demostracions de Microsoft per a aprendre com desenvolupar encara més Teams i OneNote. Arran d’això, treballaré amb els caps dels diferents departaments per a decidir com millorar l’ús de tecnologia a les aules de BSB.”

 

Estem desitjant veure l’impacte que aquesta visita tindrà en l’educació dels nostres alumnes.