BSB Organitza un Dia de Tècniques d’Estudi per als Estudiants de GCSE de la mà d’Elevate Education

bsb-parent-workshop-gcse-revision-skills-elevate-education

El dijous passat es va organitzar en BSB un Dia de Tècniques de Repàs per a alumnes de Years 10 i 11 en BSB CastelldefelsKey Stage 4 és una etapa clau per als alumnes, ja que necessiten preparar-se per als exàmens GCSE i hem de proporcionar-los les tècniques i coneixements necessaris per a arribar amb èxit als Levels o IB, a la universitat i, finalment, aconseguir una bona ocupació. Per tant, un factor clau en el seu camí a l’èxit és aprendre com repassar adequadament i treure-li el major partit al mateix temps que passen estudiant.

Aquest programa de Tècniques d’Estudi va ser impartit en col·laboració amb Elevate Education, una companyia britànica amb experiència organitzant «sessions curtes però intenses, la meta de les quals és aconseguir un canvi d’actitud en els alumnes». En les seves paraules: «No basta només que els alumnes comprenguin què necessiten fer per a estudiar; el repte de qualsevol programa de tècniques d’estudis és aconseguir que els alumnes apliquin el que van aprenent al seu dia a dia».

En aquest important seminari cobrim diferents tècniques: des d’organització del temps a horaris d’estudi, com avaluar la motivació i consells per a estar perfectament preparats abans i durant un examen.

En termes d’Organització del Temps, Joe, ponent d’Elevate, va recalcar la importància d’organitzar l’aclaparadora quantitat d’estudi i deures centrant-se en tasques més que en el temps. Va recomanar crear una organització d’estudi en la qual «es dividissin els temes en una sèrie de tasques específiques que puguin ratllar-se d’una llista, oferint-los una sensació de progrés». També va oferir consells sobre com establir prioritats, crear un pla setmanal, bregar amb tasques opcionals i evitar la procrastinació. Així mateix, va posar l’accent en la utilitat dels grups d’estudi.

Un dels temes principals durant el Seminari per a Pares que va tenir lloc després de la jornada lectiva va ser el de la Motivació. És important que els pares ajudin els seus fills durant aquest període, ja que fomenta el desenvolupament de confiança, responsabilitat i ajuda a millorar les seves notes. Si bé motivar a un fill pot ser complicat, Elevate va remarcar la importància de treballar com a equip per a establir una meta específica, és a dir, interès pel que els agradaria fer una vegada acabat l’escola: «quan ja tenen una meta, és més fàcil centrar-se, ja que l’estudi es realitza dins del context d’aconseguir un objectiu major que, per exemple, completar els seus deures. Això s’aconsegueix exposant-los a dies de portes obertes en universitats, aprofundint en una de les seves àrees d’interès o presentant-los a algú que treballi en el camp que els interessa».

Els participants van mostrar un gran interès en la varietat de temes tractats durant el taller, incloent-hi com evitar la distracció creada per la tecnologia, el control oposat a una actitud acte-reguladora i controlar l’estrès.

 

Trobaràs més informació sobre el Programa de Tècniques d’Estudi d’Elevate en: uk.elevateeducation.com

Podràs trobar recursos GRATIS per a pares apuntant-te a: https://uk.elevateeducation.com/followup