Escoles Cognita comparteixen una història en el Dia Internacional del Llibre

Per a celebrar el Dia Internacional del Llibre 2018, Fiona Ritson, Directora d’Inglés, amb els alumnes i membres del personal del Colchester High School (Regne Unit), va organitzar el projecte “Comparteix una història al rededor del món”.

L’any passat, 17 escoles Cognita van treballar junts per a crear ‘Sameera and Javier‘s Cogtastic Adventure‘. Un grup d’alumnes de Fiona va escriure l’inici d’una història i després el va enviar per altres escoles Cognita perquè altres grups d’alumnes la continuessin. La narrativa es desenvolupava d’escola en escola, i alguns alumnes fins i tot van afegir il·lustracions i la sinopsi de la contraportada.

The British School of Barcelona va ser un dels 17 escoles que van participar en aquest projecte. Ja hem rebut una còpia del llibre i els alumnes estan encantats! A baix es poden llegir els dos capítols escrits pels alumnes de Primària i Secundària tant de BSB Sitges com de BSB Castelldefels. Volem donar-los l’enhorabona per tan bon treball!

Els alumnes del nostra escola germanat en l’àrea del Llevant, El Limonar International School, també van contribuir amb uns capítols fantàstics.

Mentre la xarxa Cognita continua enfortint vincles entre escoles, països i fins i tot continents, un projecte col·laboratiu com aquest té el potencial de ser fins i tot millor i més gran. Algunes de les idees que tenim són: que els alumnes majors actuïn com a editors o traductors perquè el llibre estigui disponible en diferents idiomes; usar més il·lustracions al llarg de la història; involucrar a autors infantils ja establerts perquè revisin el llibre o prenguin part en ell; vendre els llibres per a recaptar fons per a una caritat prèviament acordada.

Aquesta ha estat sense cap dubte una iniciativa fantàstica i molt edificant. Ja tenim ganes de participar en la pròxima!

 

Per a llegir les últimes notícies sobre Escoles Cognita al voltant del món, podeu visitar:
www.cognita.com/news/

Enllaços relacionats:

Cognita Shares a Story Around the World for World Book Day