La Fira d’Universitats Europees i Britàniques de BSB celebra la seva quarta edició amb la participació de 26 Universitats

El passat 3 d’abril The British School of Barcelona va celebrar la quarta edició de la Fira Anual d’Universitats Europees i Britàniques en BSB Nexus, el nou campus preuniversitari a Castelldefels.

La cita va reunir 26 de les universitats més prestigioses d’Europa i el Regne Unit amb l’objectiu de donar a conèixer als estudiants de Batxillerat i a les seves famílies la seva oferta educativa, els requisits d’admissió i el procés de sol·licitud de plaça als diferents ensenyaments de grau.

La fira és una de les cites clau en el calendari d’esdeveniments de l’escola, al costat de la Fira d’Universitats Espanyoles celebrada el passat 31 de gener. Ambdues formen part de l’extens Programa d’Orientació Preuniversitària de l’escola dissenyat específicament per a informar i orientar als alumnes en el procés de presa de decisions sobre el seu futur acadèmic i professional una vegada finalitzada la seva educació en l’escola.

Una de les novetats de la fira d’aquest any ha estat l’augment d’universitats participants respecte a anys anteriors (en el 2018 la van visitar 20 centres universitaris enfront dels 26 d’aquesta edició), així com de la categoria i l’abast geogràfic d’aquestes. Ms Catherine Burns, coordinadora de la Fira i responsable del departament d’Assessoria Preuniversitària de l’escola, explica: “A causa de l’atractiu que generen els estudis en Medicina entre els nostres estudiants, hem ampliat l’oferta d’universitats europees amb l’assistència d’una universitat italiana i una universitat búlgara especialitzades en aquesta àrea. De la mateixa manera, aquest any hem comptat amb l’assistència de l’escola francesa d’animació Artfx en resposta al creixent interès en aquest sector professional. Per a nosaltres és fonamental escoltar i comprendre els interessos i necessitats dels nostres alumnes per a poder adaptar i personalitzar el servei d’orientació preuniversitària que oferim cada any. Per descomptat, un dels objectius del nostre departament és que l’oferta sigui rellevant per a cadascun d’ells.”

Així mateix, aquesta edició ha comptat també amb la major oferta d’universitats dels Països Baixos, considerades entre les 100 millors universitats del món. “El ventall d’oportunitats per als alumnes que es graduen de BSB és tan ampli que és important que puguin considerar el màxim d’opcions disponibles a Europa, a més del Regne Unit”, conclou Ms Burns.

El dimarts passat, Álex, un alumne de Year 12 que està considerant estudiar Arqueologia i Sociologia al Regne Unit, va explicar en Ràdio Castelldefels la importància d’aquest esdeveniment en aquest procés de decisió. El podcast complet amb l’entrevista està disponible aquí.

Les Universitats i centres d’estudis superiors que han participat en la 4a Edició de la Fira Anual d’Universitats Europees i Britàniques han estat: Erasmus University of Rotterdam, University of Maastricht, University of Surrey, European School of Economics, University of Bath, University of Bristol, Fontys University of Applied Sciences, New College of Humanities, The Hague University of Applied Sciences, United International Business School, City University London, Richmond The American International University in London, Istituto Marangoni, Ecole Hoteliere de Lausanne, Regents College London, Radboud University Holland, International Business Academy Denmark, KIMEP Uni Kazakhstan, Medical University Varna Bulgaria, Humanitas University (Medicine) Italy, IE University, University of Delaware, The Glasgow School of Art, University of Lancaster, University of Essex, i Artfx France.

 

Enllaços relacionats:
Fires d’Universitats BSBFerias de Universidades BSB
Podcast Entrevista en Ràdio Castelldefels