Thank You for your Help, Language Assistants!

bsb-nexus-cas-project-language-assistance-sharingtolearn-2019

“Thank you for your help, Language Assistants!” (Gràcies per la vostra ajuda., assistents de conversa) va ser la màxima que va embolicar la cerimònia de clausura d’un dels programes més enriquidors en el qual participa un nombre cada vegada major d’estudiants de BSB Nexus.

El programa Language Assistance forma part del Projecte “Sharing to Learn” (compartir per a aprendre) en el qual col·labora l’escola britànica The British School of Barcelona entre un total de 90 centres educatius de Catalunya. Al llarg de sis mesos, 32 estudiants preuniversitaris de BSB Nexus s’han desplaçat a les escoles Garigot, Lluís Vives i Edumar a Castelldefels per a donar suport en les classes d’anglès. Cada dimecres, durant una hora i mitja, han ajudat alumnes d’Infantil i Primària a ampliar el seu vocabulari i a expressar-se amb major fluïdesa mitjançant jocs i activitats que els han permès consolidar d’una manera diferent el que havien après al llarg de la setmana.

A la cerimònia de clausura van assistir representants de l’administració educativa (inspecció, Serveis Territorials i Centre de Recursos Pedagògics), professors i alumnes de les escoles participants, així com els assistents de conversa i equip directiu de BSB Nexus. Durant l’acte es van viure moments molt emotius, especialment durant el lliurament de regals simbòlics per part dels petits als seus assistents, així com durant la projecció dels vídeos d’agraïment de cada escola, que ens van fer apreciar l’esforç i la dedicació demostrada pels nostres estudiants al llarg d’aquests mesos.

Entre les reflexions dels Assistents de Conversa de BSB Nexus destaquen la voluntat per a compartir el seu coneixement d’idiomes i d’aprendre com treballar en equip. Els seus comentaris transmeten un esperit de voluntariat i reflecteixen el creixement personal de cadascun d’ells gràcies a aquesta experiència. Macarena va comentar: “M’encanta treballar amb nens; sempre m’ha agradat i gaudeixo treballant de manera individual amb ells, arribant a formar part de les seves vides”; Oliver va afegir: “Sento que he dut a terme un projecte amb sentit, que m’ha donat l’oportunitat de desenvolupar diferents graus de responsabilitat, que segur que necessitaré en el futur”.

Mrs Kovac, Coordinadora d’IBDP i CAS, va explicar: “El programa Language Assistance és un projecte comunitari de gran qualitat, que ofereix moltes oportunitats d’aprenentatge als nostres alumnes, ja que han d’aprendre a organitzar-se bé, a ser puntuals i a ser molt responsables a l’hora d’assistir a aquestes classes. També els permet desenvolupar el pensament creatiu posat que han de preparar activitats i jocs d’aprenentatge per als nens. Finalment, el programa els dóna la possibilitat d’avaluar professions connectades amb el sector de l’ensenyament i l’educació, i de poder analitzar per si mateixos si és una carrera professional que els podria atreure en el futur.”

Aquest programa forma part de CAS (Community, Active, Service), un component comú del currículum preuniversitari de BSB Nexus. Aquest any s’ha celebrat la dotzena edició del programa Sharing to Learn i The British School of Barcelona ha participat en totes elles.

 

Links relacionats:

Acte Cloenda programa Sharing to Learn

Programa Sharing to Learn

Estudiants de BSB Nexus Col·laboren amb Escoles Locals en l’Aprenentatge d’Anglès (Setembre 2018)