BSB Consciència sobre la Protecció del Medi Ambient en el Dia Mundial del Medi Ambient

IMG_1900

Dimecres passat 5 de juny es va celebrar el Dia Mundial del Medi Ambient. Es tracta de la data triada per les Nacions Unides per a conscienciar sobre els problemes que afecten el medi ambient i educar al públic sobre el qual poden fer per a protegir la naturalesa.

La Comunitat Cognita, enfocant-se en aquest dia, ha posat en marxa una iniciativa dirigida a educar a les futures generacions sobre la interacció de l’ésser humà amb el medi ambient i el seu impacte negatiu en aquest (com l’escalfament global o la proliferació del plàstic), així com oferir-los la informació i competències pràctiques necessàries per a conservar el nostre entorn natural.

Durant els últims dies, les escoles Cognita de tot el món han participat en diverses activitats diferents. The British School of Barcelona ha contribuït a aquesta meta en totes les fases:

 

BSB Sitges va organitzar amb èxit una altra activitat de Neteja de la Platja per a Years 2 i 5. Durant aquest dia vam ser testimonis de l’esforç pràctic i tangible dels alumnes relacionat amb el seu currículum: ‘Explore, Rescue, Protect’ (Explorar, Rescatar, Protegir) i ‘Planet Earth’ (Planeta Terra).

En BSB Castelldefels Primària, es va animar als nens a vestir de verd durant aquest dia. Van aconseguir recaptar la increïble quantitat de 370,50 euros, la qual serà donada per Year 2 a una causa mediambiental de la seva elecció.

En BSB Castelldefels Secundària, els alumnes de Francès en Year 8 van estar treballant en uns pòsters per a promocionar un “Dinar Ecològic”, descrivint menjar i passos a seguir per a assegurar-nos que reduïm la quantitat de rebuigs que generem. Els alumnes van estar estudiant el vocabulari de menjars i medi ambient (fitxes de vocabulari, qüestionaris, etc.) en francès per a crear els pòsters.

Així mateix, diversos year groups en Geografia van dissenyar campanyes per a reduir la contaminació i conscienciar sobre el canvi climàtic: per exemple, en Year 8 els alumnes estan creant versions de geografia de jocs de taula molt coneguts (és un projecte en progrés!), i en Year 10 alguns alumnes van decorar màscares per a dirigir l’atenció cap a la contaminació de l’aire i el canvi climàtic en general.

Els alumnes d’Anglès en Key Stage 3 van analitzar una sèrie de caricatures qüestionant a aquells que neguen l’evidència del canvi climàtic, i després les van usar com a inspiració per a la seva pròpies creacions. Alguns van escriure poemes sobre el medi ambient, mentre uns altres van escriure històries des del punt de vista de les criatures més afectades pel canvi climàtic. Al final, tots s’ho van passar molt bé.

 

«Gràcies a tots per compartir les vostres activitats del Dia Mundial del Medi Ambient amb nosaltres dins de la comunitat i en les xarxes socials», va dir Sophie Hickzy, Oficial de Comunicacions de les Escoles Cognita. «Ens ha agradat molt veure el que heu fet per a conscienciar a la gent sobre el canvi climàtic. Gràcies també a Nina Hamilton de Hydesville Tower School per coordinar i defensar les activitats en les quals moltes de les nostres escoles han participat. Crec que aquest serà un Dia Mundial del Medi Ambient que no oblidarem!»