BSB Sitges Comença l’Edició 2019 de “Comparteix una Història al Voltant del Món”

bsb-share-a-story-around-the-world-2019

En The British School of Barcelona estem molt il·lusionats amb la nova edició de “Comparteix una Història al Voltant del Món“, un projecte creatiu i col·laboratiu dirigit pels mateixos alumnes de diferents centres de la família d’escoles Cognita. Aquest any, Joe Woodhouse, poeta i professor de suport d’alfabetització en BSB Sitges, serà l’encarregat de coordinar els elements d’escriptura creativa del projecte, que s’espera que sigui major i millor que l’any passat amb la participació de més de 20 escoles Cognita.

Hem parlat amb Mr Woodhouse per a saber més sobre l’edició d’aquest any i què esperar d’ella:

Quin és el propòsit d’aquest projecte?

«’Comparteix una Història al Voltant del Món’ és una iniciativa que reuneix l’escriptura creativa de la miríada d’escoles en la Xarxa Cognita. L’any passat, Fiona Ritson, del Colchester High School al Regne Unit, va dirigir i va coordinar una obra impressionant que va ser escrita col·laborativament per 17 escoles Cognita.»

De què tracta la història d’aquest any?

«Volem crear una història sobre un ascensor màgic que porta al que es munta en ell a qualsevol lloc, en qualsevol època. Amb aquest marc narratiu tan senzill, la idea és deslligar la imaginació dels alumnes mentre mantenim el curs de la història perquè sigui fàcil de continuar.

»En la nostra història, aquest ascensor màgic transporta a dos alumnes, un germà i una germana, a través de diferents mons i èpoques que se’ls ocorri als nostres alumnes. El tema principal de la història és com “podem convertir aquelles coses que considerem febleses en superpoders”. Per exemple, Lyla, la protagonista, acaba de ser diagnosticada amb dislèxia, que significa que té dificultats a l’aula, però brilla pel que fa a trobar solucions creatives a problemes.»

Com s’han triat als personatges?

«Amb l’augment de la conscienciació en el món sobre la salut infantil, tant física com mental, volíem aportar la nostra contribució i usar el ‘benestar’ com a tema recurrent al llarg de la història. Per tant, tots dos protagonistes presenten les seves pròpies dificultats (que òbviament poden convertir-se en avantatges).»

Com funciona el projecte?

«Cada setmana, una escola escriu un capítol de la història per a després passar-l’hi a la següent, acabant amb una història plena d’acció i global que els alumnes podran apreciar, sentir-se orgullosos d’ella i animar-se a fer grans coses amb la seva vida. Després, imprimim la història, la publiquem i distribuïm a cada escola participant.»

Ha començat ja el projecte per a 2019?

«Sí, en BSB Sitges ja hem començat amb la història, que ha estat escrita per alumnes de Year 5, i ja la hi hem manat a la següent escola.»

 

 

Sobre el Projecte Comparteix Una Història al Voltant del Món 2018

Sameera and Javier’s Cog-tastic Adventure’ va ser el primer llibre creat amb aquest projecte, una història brillant on Javier i Sameera passen per una sèrie de proves (bellament escrites) al voltant del món.

Enllaços relacionats:

BSB and Cognita Schools Share a Story Around the World for World Book Day (Març 2019)