Els beneficis del Forest School BSB en el Benestar dels Nens

El mes passat, les nostres Coordinadores de Forest School, Ms Emma Satchel en BSB Sitges i Ms Kerry O’Connor en BSB Castelldefels, van assistir a la Conferència de Forest School en Surrey. Va ser l’oportunitat perfecta perquè els professors del Regne Unit, Suècia, Dinamarca, els Estats Units i el Canadà que usen el model de Forest School britànic compartissin millors pràctiques i discutissin les recerques i evidències més recents, així com posar al dia les seves habilitats i adquirir altres noves.

«Els temes d’aquest any», va dir Ms Emma Satchel, «han estat la celebració de la diversitat i la inclusió, la importància d’una experiència física a l’aire lliure i basada en la naturalesa que serveixi com a suport per a l’aprenentatge i recordar l’impacte que té el Forest School en el benestar dels nens.»

L’aprenentatge a l’aire lliure de Forest School en BSB va començar en BSB Sitges en el curs 2017-2018 i, donat l’èxit que va obtenir, es va estrenar en BSB Castelldefels en el curs 2018-2019. Des d’aleshores, s’ha convertit en part del pla d’aprenentatge de Primària per a tots els cursos, oferint l’oportunitat de realitzar activitats relacionades amb el currículum, i millora la salut mental i física mitjançant la connexió amb la naturalesa i la participació en esports i jocs mentre adquirissin noves habilitats i destreses.

En la conferència va haver-hi diversos tallers interessants, dels quals les nostres Coordinadores de Forest School han volgut destacar els següents:

  • Millorar la resistència mental de manera natural: va explicar com desenvolupar la capacitat d’adaptació mitjançant la determinació, la imposició de reptes i l’agència pròpia.
  • Deixa’t portar – Qüestionant el mindfulness i defensant el joc: aquest taller va explicar que l’estat de mindfulness dels nens és diferent del dels adults, i que els menors de 8 anys normalment es troben en un estat de relaxació, que “viuen en el moment”, mentre juguen i estan actius.
  • Forest School en l’àmbit internacional: va destacar la importància de desenvolupar comunitats pràctiques locals i internacionals.
  • La faceta física en el Forest School – Cordes: demostrava com construir gronxadors i altres estructures similars amb cordes; Alguna cosa que ja hem posat a prova amb Year 4!
  • Contes i imaginació a partir d’Early Years: en aquest taller es va defensar una «comunió» amb el bosc i desenvolupar la seguretat pròpia, el llenguatge i la imaginació dels alumnes contant contes a l’aire lliure usant diversos mètodes molt emocionants.
  • Forest School i autisme: on es van explorar les necessitats sensorials no sols dels nens amb autisme, sinó també de la resta. Ens va oferir consells útils sobre com assegurar-nos que les lliçons a l’aire lliure siguin totalment inclusives, accessibles, segures i memorables.

Els ponents principals van ser el Tristan Gooley, autor de The Natural Navigator, i l’Andy Smith, fundador de «A Spectrum of Possibilities», que va fer un discurs molt inspirador sobre els beneficis del Forest School per als nens neurodivergents.

També va haver-hi tallers STEAM i una demostració d’enginyeria en el bosc, usant el procés de disseny «preguntar, imaginar, planificar, construir, comprovar, millorar» per a la resolució creativa de problemes.

«Va ser una experiència molt valuosa i els ponents del Fòrum de Neurodiversitat, l’Andy Smith i companyia, em van semblar particularment inspiradors. En general, va ser una experiència genial», va comptar Ms Kerry O’Connor.

 

Sobre el Forest School

«El Forest School és una comunitat basada en la naturalesa, on professionals fomenten l’exploració i descobriment autònoms dels alumnes per a crear experiències valuoses amb un impacte positiu durador. El benestar és la base del nostre treball i, reconeixent les necessitats socials, emocionals i físiques dels alumnes, proveïm orientació i assessorament per al temps que passem a l’aire lliure.»

Forest Schools Education (en anglès)

 

Enllaços relacionats:

El Programa “Forest School”, per Richard Skrein