La Fundadora de BSB és Investida pel Duc de Cambridge amb l’Ordre de l’Imperi Britànic

Ens plau anunciar que Anne McEwan (Mrs Farré), fundadora de The British School of Barcelona (BSB), ha estat condecorada amb una Ordre de l’Imperi Britànic pels seus serveis per a l’educació. La investidura va ser presentada pel príncep Guillem, Duc de Cambridge, al Palau de Buckingham el passat mes de novembre.

El nomenament d’Anne McEwan com a Oficial de l’Ordre de l’Imperi Britànic (OBE) suposa el reconeixement de la seva contribució excepcional en el desenvolupament de les escoles britàniques a Espanya durant més de cinquanta anys.

A més d’honrar el llegat d’Anne McEwan en l’educació britànica, aquest honor reconeix tota una vida dedicada a impulsar l’avenç de BSB. Anne McEwan va començar la seva carrera com a professora a Escòcia abans de traslladar-se a Barcelona en els anys seixanta i aviat va ascendir al lloc de Direcció de l’escola Anglo-American School, antecessora de BSB i una de les primeres escoles britàniques a Espanya. Amb una determinació i compromís incansables, Anne McEwan va treballar de manera incessant en favor del reconeixement de les escoles britàniques a Espanya i la validació d’estudis per a alumnes espanyols, en una època en què les escoles britàniques al nostre país eren una excepció. Això va suposar un factor determinant en el desenvolupament de BSB, en veure incrementat l’interès en l’educació britànica per part de famílies tant internacionals com locals. L’augment de la demanda va fer evident la necessitat d’ampliar les instal·lacions, plantant la llavor de l’actual campus de BSB Castelldefels.

Pedagoga innata, en l’actualitat Anne McEwan continua col·laborant amb l’Associació Nacional d’Escoles Britàniques a Espanya (NABSS), organisme que representa el sector, on va exercir primer com a presidenta durant catorze anys (essent la primera dona en ocupar aquest càrrec) i posteriorment com a membre del Comitè Executiu. La seva contribució excepcional per al desenvolupament d’aquesta institució ha permès crear oportunitats de futur per a nens i joves de totes les nacionalitats.

Ens agradaria convidar a tota la comunitat de BSB a unir-se a la celebració d’aquest reconeixement, perquè és gràcies al seu llegat que BSB va arribar a convertir-se en una de les escoles internacionals més prestigioses d’Espanya, amb resultats acadèmics excel·lents. El seu lideratge i visió de futur van ser decisius per impartir una educació britànica de qualitat a BSB. Anne McEwan vol fer extensible aquest honor a tota la comunitat de BSB ja que ha destacat la importància de la feina en equip al llarg de tants anys en la consecució d’aquesta fita comú.

 

 

 

Enllaços relacionats:

FCO Press Release: Birthday Honours 2019 for service to Britain internationally and overseas

Birthday Honours 2019: the Foreign Secretary’s overseas list, Order of the British Empire