Tim Willcox, reconegut periodista britànic de la BBC, ponent d’excepció a BSB Nexus

Tim Willcox, periodista de reconeguda trajectòria de la BBC, va ser el convidat destacat de la xerrada que The British School of Barcelona va organitzar el divendres 14 de febrer per als estudiants preuniversitaris. L’objectiu de la sessió era que els alumnes coneguessin de primera mà el perfil d’un professional del periodisme i la comunicació, així com la realitat laboral i els nous requisits d’aquesta professió en la era digital.

Aquest acte forma part del programa d’orientació universitària i professional de l’escola, que té com a finalitat que els alumnes estiguin preparats per triar la universitat i els estudis de grau més adequats als seus interessos i talents amb el màxim d’informació sobre les sortides professionals que aquestes carreres ofereixen, tot establint una connexió formació-món laboral necessària.

Willcox va explicar a més de 40 estudiants de batxillerat interessats en les àrees de Periodisme, Comunicació, Ciències Polítiques i Història de BSB Nexus, el campus preuniversitari de The British School of Barcelona, quina ha estat la seva dilatada experiència professional, tot fent un repàs de les situacions més emblemàtiques que ha hagut de transmetre al llarg dels anys. A través de diferents escenaris, el periodista de la BBC va compartir amb els alumnes les habilitats essencials per fer front a la complexitat del procés informatiu: “És una professió on el més important és explicar una història que transmeti vivències personals. Per això cal arribar al fons de la història i poder narrar-la de manera concisa, però sense perdre’n l’essència, i ser capaços de captar la atenció de l’audiència”.

 

 

Willcox també va fer referència al moment que viuen els mitjans, en què la popularització de les noves tecnologies i la irrupció de les xarxes socials com a nou canal i font d’informació han generat un canvi substancial tant en el consum com en la producció de continguts, i han redefinit el perfil dels comunicadors, les eines i els suports per poder donar resposta a les noves tendències. “És una tasca emocionant, sovint estressant, on cal treballar ràpid, a vegades en situacions no gaire comfortables, i on cal saber adaptar-se i treballar en equip; això és fonamental”, va afegir.

La xerrada va aportar informació molt rellevant de primera mà sobre una professió en constant evolució, que va resultar inspiradora alhora que informativa per als alumnes que estan explorant aquesta carrera com a opció professional.

 

 

Programa d’Orientació Universitària i Professional

Una de les apostes de The British School of Barcelona dins del curriculum de Batxillerat que imparteix a BSB Nexus, el nou campus preuniversitari per a estudiants d’entre 16 i 18 anys ubicat a Castelldefels, és el Programa d’Orientació Universitària i Professional. Coordinat per una assessora especialitzada en sortides professionals i la correspondència amb graus universitaris i destinacions tant nacionals com internacionals, el programa està dissenyat específicament per ajudar als alumnes a prendre decisions informades sobre el seu futur professional, a través d’un servei d’orientació individualitzat i d’un ampli ventall d’activitats al llarg de l’any en les quals participen ponents destacats, professionals de diferents sectors, experts d’universitats d’arreu del món, així com una fira d’universitats anual amb més de 40 institucions participants internacionals i locals, entre d’altres.