280 alumnes, pares i professors de BSB participen en els Cognita Home Games

Entre el 18 i el 22 de maig, 280 alumnes, pares i professors de The British School of Barcelona es van unir a més de 10.000 alumnes d’escoles Cognita de tot el món per a participar en els primers Cognita Home Games.

L’esport està mundialment reconegut per millorar la salut i el grau de felicitat, i aquesta competició global i virtual d’estil olímpic va aconseguir aquest objectiu unint a diferents comunitats escolars durant el tancament de les seves escoles.

Al llarg de la setmana es van succeir tota mena d’activitats físiques i proves d’habilitat, com a salts, flexions i reptes d’agilitat, perquè totes les edats poguessin gaudir d’un esforç col·lectiu i promoure l’exercici i el benestar durant la pandèmia de Covid-19, que afecta molts països en confinament o patint diferents tipus de restriccions socials. Amb 78 escoles i milers d’alumnes a tot el món, Cognita estava en situació d’organitzar una competició global d’aquest tipus per a les famílies.

L’Equip BSB va guanyar la increïble quantitat de 2.223 medalles: 1.167 ors, 621 plates i 435 bronzes. A més, BSB va formar part de l’Equip Europa, que va obtenir els trofeus a la puntuació més gran i major participació en les tres regions del món on es troben les escoles Cognita.

Enhorabona a tots els que heu participat en aquest reeixit esdeveniment virtual! 

L’origen dels Cognita Home Games

El director d’Educació Física i Esports a BSB, Mr Cross, va ser un dels membres clau en l’organització dels jocs.

D’on va sorgir la iniciativa i com ha evolucionat?

«Els Cognita Home Games són els primers de la seva classe que se celebren a les escoles Cognita. La idea per a l’esdeveniment va sorgir d’una conversa que va tenir amb uns companys del Regne Unit. Parlàvem de l’impacte inicial que tenia la quarantena en la salut i benestar dels nens i les seves famílies i com vincular-ho amb les oportunitats perdudes d’Educació Física, l’esport i les competicions de l’escola, com la cancel·lació del Dia d’Esports.

»Sentim que era necessari intentar trobar una manera de col·laborar per a poder almenys fer alguna cosa per a les nostres comunitats educatives. Ens decidim per una sèrie de petits esdeveniments en les quals els nens poguessin participar en directe amb els altres, i així van néixer els Cognita Home Games! Després de cinc setmanes de planificació productives i entretingudes, vam establir les dates per a competir al voltant del món i la resta és història!»

Com et sents després de l’èxit massiu que ha tingut?

«Em sento molt orgullós del que hem aconseguit en tan poc temps i arran d’una simple conversa. El procés va ser un plaer, així com treballar amb uns companys increïbles i un alleujament que no sols tingués molt èxit, sinó que més de 10.000 persones van participar millorant la seva forma física i benestar en el procés.

»La nostra comunitat BSB va guanyar moltíssimes medalles i ja hem enviat els certificats personalitzats a tots els que van participar, així com certificats addicionals per a aquells que vam veure esforçar-se molt més i que mereixien un reconeixement per això. Aquests certificats especials seran també entregats quan tornem a l’escola.»

Quin va ser el teu repte favorit?

«El meu repte favorit va ser el de flexions, encara que també vaig intentar fer l’esdeveniment sencer d’una asseguda!»

Alguna cosa més que volguessis afegir?

M’agradaria donar les gràcies a tots els meus companys de EF de BSB en Primària i Secundària, tant en BSB Castelldefels com en BSB Sitges pel temps i dedicació que han emprat perquè les seves classes participessin en aquest esdeveniment. No era obligatori, així que han fet un treball excel·lent perquè tants nens i famílies s’involucressin en ell. Moltes gràcies per tot el vostre suport.