BSB Nexus dóna la benvinguda a John Carlin en la Setmana de Transició a Batxiller

El nostre ponent d’excepció John Carlin, periodista, escriptor, locutor, orador i guionista de renom, ha sigut un dels nostres primers ponents convidats a oferir una xerrada online per als nostres alumnes de Batxillerat tant actuals com futurs.

El dilluns 15 de juny, John Carlin va oferir una xerrada virtual realment esclaridora sobre opcions professionals, les característiques bàsiques del treball dur, la disciplina i la concentració, així com la importància de desenvolupar la nostra credibilitat i fiabilitat, com a factors clau per a l’èxit professional.

La seva ponència formava part d’una sèrie de xerrades i activitats d’assessorament professional online durant l’última setmana del trimestre per a facilitar als nostres alumnes d’entre 16 i 18 anys la seva transició cap a la seva pròxima etapa educativa.

 

Setmana de Transició de final de curs

Tots els anys convidem als nostres futurs alumnes de Year 12 al fet que passin l’última setmana de Year 11 amb nosaltres a l’edifici BSB Nexus. Durant aquesta setmana assisteixen a presentacions i tallers sobre les assignatures que hagin triat, universitats, carreres, desenvolupament d’habilitats i expectatives sobre Year 12 i 13. També participen en activitats que els ajuden a conèixer als seus companys de classe, així com al professorat i l’ambient a BSB Nexus en general. Durant aquesta setmana i igual que ho van fer grups anteriors a ells, els alumnes poden conèixer-se i descobrir què els espera no sols a BSB Nexus, sinó després de graduar-se.

 

Adaptació a la Covid-19

Enguany ens hem adaptat a la situació creada per la pandèmia de la Covid-19 i hem introduït el programa pre-Nexus, que ja permet als alumnes endinsar-se en algunes de les seves assignatures i passar una mica de temps amb els seus companys i professors.

Així mateix, hem adaptat els nostres plans per a la setmana de transició, traslladant totes les presentacions i tallers a l’entorn virtual. Encara que ja tot s’està duent a terme de manera online, ja que passem a la fase 2 abans del 15 de juny, hem adaptat encara més el programa de transició i hem ofert als alumnes l’oportunitat d’assistir a l’escola aquesta setmana perquè poguessin familiaritzar-se amb el campus BSB Nexus i veure als seus amics abans del que sens dubte serà un estiu diferent.

Per descomptat, a causa dels requisits de distanciament social, hem desenvolupat un protocol de seguretat conforme a la Covid-19 per a controlar les interaccions socials i escalonar l’assistència dels alumnes emprant un enfocament mixt online/presencial perquè els alumnes puguin realitzar les seves activitats des de casa així com mentre són a l’escola.

 

Un fantàstic programa de transició de 4 dies

Mr Richardson, director de Batxillerat, Mrs Burns, la nostra assessora universitària i de sortides professionals BSB, i el seu equip han organitzat un fantàstic programa de transició de quatre dies, que compta amb la participació d’una gran varietat d’oradors d’excepció, presentacions d’universitats i classes magistrals, així com tallers al llarg de tota la setmana.

El programa té lloc des del dilluns 15 de juny al dijous 18 de juny, de 9.00 a 13.00 a l’escola (i online) i de 15.00 a 16.00 només online. L’assistència a l’escola és completament voluntària i totes les presentacions són retransmeses en directe a través de Teams o Zoom per a aquells alumnes que decideixin no assistir en persona o que no puguin venir.

 

 

Ampliar imatge
[Ampliar imatge]

 

 

Oradors convidats, tallers especialitzats i BSB Alumni

A més d’una impressionant selecció de ponents convidats de diferents sectors professionals, com John Carlin, Jan van der Putten, Rabih Zbib, Bill Gadja, Anna Munro, Amal Ramej, Will Shank, Artur Amich, Patrick Flood i l’actor Colin Cunliffe, aquesta setmana inclou també presentacions universitàries amb La Salle, EducationUSA i la Universitat de Bristol, així com els següents tallers especialitzats:

  • Preparatius per a exàmens d’accés
  • Introducció a EPQ (A Levels)
  • Introducció a Extended Essay (IBDP)
  • Introducció al programa CAS

Així mateix, antics alumnes de BSB (BSB Alumni) que es troben estudiant a University College London al Regne Unit, com Sasha (Arquitectura) i Neila (Estudis Socials i Polítics Europeus), així com alumnes graduats que estan estudiant a La Salle a Barcelona, compartiran les seves vivències sobre la vida diària d’un universitari, què esperar i altres aspectes importants, ja que no existeix millor guia que la d’aquells que ja han passat per aquesta experiència.

La setmana també inclou un panell de preguntes i respostes amb BSB Alumni que estudien a universitats del Regne Unit, Holanda i Espanya, així com una xerrada en directe amb Lucas García, també BSB Alumni, que explicarà com és la vida a una universitat als Estats Units i com aconseguir una beca esportiva. (llegir més)

 

En resum, es tracta d’un increïble programa d’activitats de transició que sens dubte ajudaran els alumnes a fer-se una idea del fantàstic futur que els espera i que els animarà a aprofitar al màxim el temps que passin a BSB Nexus.

Un agraïment molt especial a tot l’equip que l’ha organitzat i a tots els ponents convidats que han volgut participar i donar suport als nostres alumnes en aquesta etapa tan important de les seves vides!

 

Enllaços relacionats:

BSB Alumni participen en la Setmana de Transició de BSB Nexus