La Lucky, la gosseta de teràpia a BSB

La Lucky és una Golden Retriever de 7 anys amb un cor d’or. Adora als nens i té moltíssima paciència. Quan et mira, et mira directament a l’ànima; cerca aquesta part del teu cor que connecta amb el seu i obra miracles.

La Lucky és una gosseta de teràpia: es va graduar amb molt bona nota en les seves proves d’acreditació de la Creu Roja, obtenint el nivell més alt, el Nivell II. A tota Europa només hi ha tres gossos de teràpia de Nivell II i sóc molt afortunada de tenir a la Lucky a la meva vida.

La Lucky i els nens de BSB

La Lucky treballa a BSB, on ajuda a nens amb problemes conductuals o emocionals. Els ajuda a concentrar-se, enfortir la seva autoestima, calmar la seva ansietat, a riure i oblidar les seves preocupacions, desenvolupar destreses motores fines i molt més.

Sobretot, obra petits miracles cada dia: com quan un nen entra a l’escola plorant per haver de deixar als seus pares i el converteix en un nen feliç que riu quan veu a la Lucky a la porta per a portar-lo a la seva classe; o el nen que té dificultats amb l’idioma, però comença a jugar emocionat amb la Lucky i comença a aprendre i usar paraules noves.

Es tracta de la connexió entre la Lucky i els nens? És l’aspecte tan especial que té? L’energia de l’amor? Ningú ho sap amb certesa, però el que sí que sabem és que hi ha una cosa molt especial entre la gosseta i els nens.

Què és un gos de teràpia?

Què és, exactament, un gos de teràpia? Pot ser-ho qualsevol gos? Quant temps s’entrenen per a ser-ho? Des de quina edat? A qui pertany el gos? Aquests són algunes de les preguntes que em fa la gent.

  • Un gos de teràpia és un que ha passat per una acadèmia de gossos de teràpia i ha aconseguit una acreditació.
  • La formació dura anys, durant els quals aprèn obediència i trucs divertits per a poder interactuar amb els nens; però el més important és l’examen de caràcter, paciència i coratge.
  • El gos ha de ser tranquil, amb bon caràcter i molt amigable al qual no l’espantin els moviments sobtats, crits, manetes que li tirin de les orelles o la cua, etc.
  • El procés comença quan el cadell arriba al món i continua cada dia amb visites freqüents al centre de la Creu Roja, on es reavalua el seu caràcter i destreses. La Lucky va realitzar la seva primera teràpia quan tenia quatre anys després de passar-los entrenant-se.

On viu la Lucky?

La Lucky viu amb mi i pertany a tots els nens i persones a les quals ajuda. També és voluntària a la Unitat de Teràpia de la Creu Roja i en l’organització Més Que Surf, que ensenya a nens en l’espectre autista a fer surf.

Cada dia ens ensenya com ser millors persones i com continuar ajudant a uns altres sense descans amb un enorme somriure en la seva adorable careta canina.

Per Ms Vivian Eleftheriou, Assistent d’Aprenentatge BSB

 

Enllaços relacionats:

Mira la sèrie completa de vídeos “Greetings from Lucky”