BSB es Prepara per a un Retorn Segur a les Aules

Estem una vegada més desitjant poder donar la benvinguda als alumnes i al personal en The British School of Barcelona.

Després de la reobertura de l’escola al juny, iniciarem el pròxim curs sabent que els nostres procediments estan provats i que són rigorosos. La nostra principal prioritat continua sent la seguretat de la nostra comunitat.

De cara a setembre continuem treballant sobre la base de les mesures que vam posar en funcionament per a la reobertura de l’escola a la fi del trimestre passat. A l’hora de desenvolupar el nostre pla per a la tornada a escola, hem seguit les instruccions del Govern, escoltat els vostres comentaris després de la reobertura a l’estiu, i pres en consideració tot el que hem après de les escoles Cognita en altres països del món.

 

La “Nova Normalitat”

Hem treballat intensament per a garantir que cadascun dels components de la jornada escolar compleix amb les orientacions del Govern i dels experts sobre la Covid-19. Tots els serveis de neteja, menjador i transport han estat revisats minuciosament durant l’estiu, i hem implementat mesures addicionals per a garantir la màxima protecció dels alumnes, pares, mares i personal.

Hem enviat a totes les famílies una completa guia d’orientació per a la “Tornada a l’Escola” amb informació detallada sobre la logística i els procediments que hem implementat, com ara grups “bombolla” a Early Years i Primària, mesures de distanciament social, sistemes de circulació unidireccional en tota l’escola, horaris escalonats a l’entrada i sortida de l’escola, així com per als descansos i l’esmorzar, amb l’objectiu d’evitar aglomeracions, controls de salut, protocols d’higiene, ampliació del servei de neteja, entre molts altres.

 

Aprenentatge Digital i el Programa de Dispositius 121

Malgrat els nombrosos reptes que se’ns van presentar el trimestre passat, un dels nostres majors assoliments va ser la transició cap a l’aprenentatge online i la forma en què els nostres professors han adoptat les noves possibilitats que ofereix la tecnologia digital. El progrés que els alumnes i l’escola han aconseguit amb l’aprenentatge digital en els últims mesos ha estat extraordinari i estem impacients perquè els alumnes comencin aquesta nova etapa del seu procés educatiu.

Després del període d’aprenentatge online durant el confinament, estem convençuts de la necessitat que cada alumne disposi del seu propi dispositiu personal d’aprenentatge. Ens complau anunciar que aquest trimestre introduirem el Programa de Dispositius 121 (individuals) en el qual tots els alumnes des de Year 3 fins a Year 11 rebran el seu propi dispositiu personal. Aquest programa serà íntegrament finançat per l’escola.

Aquesta iniciativa ens permetrà introduir nous mètodes d’ensenyament, avaluació i observació, a més d’oferir a cada alumne un major control sobre el seu aprenentatge:

  • Aprenentatge personalitzat i ensenyament diferenciat
  • Major nivell de participació, motivació, acció i sentiment de propietat/control sobre el seu treball
  • Millora de les habilitats de col·laboració
  • Suport complet a escala tècnica i de programari per part de l’equip d’Aprenentatge Digital de Cognita

Determinats programes de software educatius, com ara MS Teams, OneNote, Flip Grid, Tapestry, Seesaw, Century Tech i Learning Through Questions, passaran a ser una part essencial del nostre programa d’ensenyament i aprenentatge.

Aquest enfocament uniforme ens permetrà garantir la coherència i igualtat d’oportunitats, i ens ajudarà a aconseguir el nostre objectiu d’excel·lència quant a oferta en tecnologia digital.

 

Benestar en la Tornada a l’Escola

Som conscients que aquest curs molts alumnes hauran d’afrontar més preocupacions i estrès del normal en tornar a classe després de l’estiu.

Els professors de classe i els tutors, amb l’ajuda dels nostres Coordinadors de Benestar, donaran als alumnes l’oportunitat de compartir les seves preocupacions i fer consultes durant la jornada escolar, de preparar-se per a aprendre i s’asseguraran que cada alumne senti que forma part de la comunitat educativa i connecti amb la resta. Aquesta serà la nostra principal prioritat durant les primeres setmanes de curs.

El Global Be Well Day (GBWD) de Cognita, que enguany tindrà lloc el divendres, 25 de setembre, serà una oportunitat per a celebrar el nostre aprenentatge sobre el benestar mentre col·laborem i compartim les nostres experiències amb altres escoles Cognita.

 

 

 

Enllaços Relacionats

Aprenentatge Online a BSB

Consells per a ajudar als nostres fills amb la toranda a l’escola

BSB Be Well – Recursos de Benestar per a tota la família