BSB celebra el seu compromís amb el benestar amb la segona edició del Global Be Well Day

A The British School of Barcelona ens complau anunciar la segona edició del nostre Cognita’s Global Be Well Day (GBWD), que tindrà lloc el divendres 25 de setembre.

Després de l’extraordinària iniciativa de Cognita del any passat de dedicar un dia sencer a conscienciar sobre la importància del benestar físic i emocional a totes les escoles Cognita al voltant del món, el nostre enfocament d’enguany anirà més enllà del 25 de setembre.

 

El nostre primer GBWD – 2019

El nostre primer Global Be Well Day celebrat el 27 de setembre de 2019 va ser un esdeveniment mundial únic, en el qual més de 45.000 alumnes de les 75 escoles que el grup té al voltant del món van participar de manera simultània a una jornada escolar dedicada íntegrament al benestar. Al llarg de tot el dia, es van succeir tota mena d’activitats entorn del benestar físic, mental i espiritual de joves i adults tant dins com fora de les aules. Va ser un gran esdeveniment de i per a tota la comunitat escolar.

Sens dubte, a BSB el nostre rècord Guinness mundial va ser un èxit de tota la comunitat de BSB treballant conjuntament per a aconseguir un objectiu comú, i va constituir una fita en la història de BSB i Cognita, que ens ajuda a reforçar el nostre compromís col·lectiu amb la salut mental i el benestar.

 

GBWD 2020 – El Be Well Charter

En resposta a les valoracions de les escoles Cognita de tot el món, mantindrem les 5 temàtiques sobre les quals ens vam centrar el 2019, però enguany posarem l’accent als sis factors clau per a la salut física i mental identificats al nostre “Be Well Charter” – Somni, Alimentació, Exercici, Connectar, Fer i Donar.

 

Un GBWD adaptat a l’era Covid

El benestar emocional i la salut mental són dos pilars de la cultura i els valors de BSB i Cognita i la pandèmia de Covid-19 no ha fet sinó intensificar aquesta postura. Per aquesta raó, creiem que enguany la celebració del GBWD requereix un enfocament més introspectiu i, com a tal, hem dissenyat projectes perquè els alumnes explorin els seus sentiments en aquests moments que vivim.

  • A Early Years i Primària, al llarg de les tres primeres setmanes, els alumnes d’EY i Primària han participat en activitats del currículum que els han permès reconèixer les seves emocions i que han sigut dissenyades per a ajudar-los a connectar de nou amb l’escola, amb el seu aprenentatge, entre ells i amb la comunitat en general. Aquest currículum es basa al llibre «Here We Are» d’Oliver Jeffers. Durant el GBWD, els alumnes participaran en una varietat d’activitats creatives, utilitzant aquest llibre com estímul, per a ajudar-los a donar sentit a les seves experiències, a les seves relacions entre ells i amb la comunitat escolar en el seu conjunt, així com amb el món que els envolta.
  • A Secundària i Pre-University, el GBWD se centrarà en un tema del currículum de l’assignatura Philosophy for Children (P4C): «Being Me in My World». Al llarg de la tarda del 25 de setembre, els alumnes treballaran als seus grups de tutoria per a reconèixer i connectar amb si mateixos: qui són, en qui s’estan convertint de manera col·lectiva i, per a alguns, en qui són ara degut a la recent situació viscuda. Junts crearan un projecte que els representi com a comunitat i que els permeti dir amb confiança: «This is us» (Això és el que som).

 

Col·laboració entre les famílies i l’escola

A causa de les mesures de salut i seguretat, i les restriccions que comporten, enguany no podrem convidar a famílies a l’escola per a participar en les activitats del GBWD. Però així i tot, les famílies poden participar. Creiem fermament que tots nosaltres, i en qualsevol lloc, podem ensenyar a cuidar del benestar, i treballant junts podem oferir el suport més adequat als nens en l’escola. Per això, animem als pares a parlar amb els seus fills sobre com van els seus primers dies de retorn a l’escola, com se senten i en quins projectes estan treballant, i a comunicar-se amb l’escola amb regularitat per a conèixer qualsevol inquietud i poder tractar-la.

Les famílies també estan convidades a participar en el Cognita Active World Challenge per a contribuir a acumular quilòmetres per a viatjar a Xile! (continuar llegint).

 

El Cognita Active World Challenge

El Cognita Active World Challenge és una activitat global per a ajudar a les nostres comunitats escolars de tot el món a mantenir-se actives i connectar. A partir del 25 de setembre, tindrem 4 setmanes per a recórrer tants quilòmetres com puguem.

A BSB, el nostre objectiu és recórrer 11.000 quilòmetres per a connectar-nos amb el Colegio Manquecura a Xile. Necessitarem l’ajuda de tothom (alumnes, pares, mares i personal de l’escola) per a aconseguir un objectiu tan ambiciós!

 

 

 

Enllaços relacionats:

The British School of Barcelona celebra el “Global Be Well Day”

BSB bat un Rècord Guinness Mundial

El poder de connectar

GBWD en els mitjans

BSB Be Well — Recuros Be Well per a Famílies

Benestar Emocional i Social

Cognita Be Well