Un alumne, un dispositiu. La clau per a promoure la transformació digital en l’aprenentatge

Com a continuació al projecte de transformació digital de les escoles del grup educatiu internacional Cognita i, davant la incertesa de possibles noves restriccions a causa de la COVID, The British School of Barcelona, al costat d’altres sis escoles Cognita a Espanya, llancen un nou programa per a dotar a tots els seus alumnes des de Year 3 fins a Year 11 del seu propi dispositiu digital per a ús en l’entorn escolar i a casa.

Aquest projecte té com a finalitat formar als alumnes en la competència digital necessària per a avançar en qualsevol entorn, així com millorar la seva experiència d’aprenentatge.

«És, sens dubte, una millora significativa en la nostra oferta educativa», explica Jon Locke, Director de BSB. «No solament ens permetrà estar ben preparats/as en cas de declarar-se un nou confinament; l’objectiu d’aquest programa se centra especialment en la possibilitat d’integrar els aspectes més avantatjosos de l’educació digital, tant en l’actualitat com en el futur. Els alumnes podran desenvolupar les seves destreses digitals i així estar millor capacitats/des per al seu futur després de l’escola. També permetrà als professors/es optimitzar l’ús de la tecnologia per a oferir una experiència educativa personalitzada: des d’observacions individualitzades fins a la possibilitat de desenvolupar habilitats de col·laboració entre companys/es. Estem convençuts/des que suposarà un gran avanç cap al nou model d’aula del futur», afegeix.

BSB reconeix la importància de la seguretat online i, per això, els dispositius porten integrat un innovador programari de monitoratge per Intel·ligència Artificial (IA) que s’executarà en segon pla constantment per a filtrar qualsevol contingut inapropiat segons l’edat de l’alumne. A més, també s’han establert una sèrie d’expectatives clares sobre com i per a què ha d’utilitzar-se el dispositiu, així com la durada recomanada per al seu ús diari amb l’objectiu de preservar el benestar dels alumnes, una de les prioritats d’aquestes escoles.

«És important destacar», afegeix Sabrina Espasandin, Assessora d’Aprenentatge Digital de Cognita Espanya, «que aquests dispositius no substituiran l’ensenyament tradicional a l’aula i no necessàriament seran utilitzats en totes les lliçons. Es limitaran a potenciar l’aprenentatge en aquells aspectes on sigui rellevant i comportaran un avantatge indiscutible en el cas que hàgim de tornar a l’aprenentatge online en el futur».

En conclusió, estem davant una iniciativa única que situa, una vegada més, al grup Cognita al cap de l’excel·lència educativa. Sens dubte, aquest projecte, a més de promoure la transformació digital en l’aprenentatge, apunta a marcar un abans i un després en la formació dels alumnes i, a més, els ajudarà de cara al futur professional que els espera.

Enllaços relacionats:

Programa d’Aprenentatge Digital