Cognita destaca la importància del benestar en el fòrum RE.SCHOOL

En la nova normalitat, les escoles ens enfrontem al canvi més gran en educació de la història moderna.

Aquest és un any atípic en el qual hem d’ajustar la nostra infraestructura, assegurar l’ensenyament, garantir el currículum, obtenir resultats, fer costat a les famílies i cuidar als nostres docents. És una labor de tots els que treballem en el sector educatiu. Hem de repensar l’escola atraient les millors ments, les millors pràctiques i les millors idees.

En aquest context es va presentar la segona edició del fòrum online RE.SCHOOL el passat 28 d’octubre: “El docent: un esportista d’elit”. Centrat en el suport emocional i organitzatiu en temps d’incertesa, el seminari va comptar amb la participació de Fidelma Murphy, Directora d’Educació de Cognita España, Xesco Espar, coach i expert en alt rendiment, i Julia Merino d’Innovació i Equitat Educativa de la Junta de Castella i Lleó.

Fidelma Murphy va centrar la seva intervenció en la importància del benestar i de com el grup Cognita ha implementat la figura del Director Corporatiu de Benestar per a impulsar el benestar com a prioritat estratègica en totes les escoles del grup: un lloc clau que dirigeix el seguiment i l’avaluació del benestar dels estudiants i el personal de les escoles i és líder del sector en la producció de recursos i iniciatives de benestar per a les nostres escoles i les seves comunitats.

«Decidim que la nostra prioritat com a grup seria el benestar de la nostra comunitat educativa sense saber en aquest moment el que s’acostava», va explicar Fidelma Murphy, «i que s’havia de centrar en dues àrees: el benestar físic i l’emocional».

El resultat d’aquest compromís és el ja consolidat Global Be Well Day implementat a The British School of Barcelona com a esdeveniment anual, així com a totes les 78 escoles Cognita al voltant del món, per a promoure els factors identificats al nostre “Be Well Charter” que contribueixen a la salut física i mental (Somni, Alimentació, Exercici, Connectar, Fer i Donar).

«I llavors va arribar la Covid», afegeix. «El que havia sigut una iniciativa comuna en totes les escoles es va convertir en una necessitat».

Sobre la figura del professor en aquesta època, Fidelma està convençuda: «Crec que els nostres professors tenen moltíssim mèrit. Han sabut mantenir una actitud molt positiva, transformar la seva manera de treballar amb els seus alumnes i aquest compromís amb el benestar ha estat un component fonamental per a superar aquesta època amb moltíssima dificultat». I afegeix: «Hem estat allunyats, però mai més a prop».

«La nostra obligació com a professors és reforçar l’aprenentatge de les eines que els alumnes necessiten en aquests moments per a afrontar aquesta situació», conclou.

 

Enllaços relacionats: 

Informe de conclusions complet: El Docent: Un esportista d’Elit

La Directora d’Educació de les escoles Cognita a Espanya participa en una Conferència Global per a Redissenyar el Futur de les escoles després de la Covid-19