BSB Celebra el Mes de la Història Negra

A BSB som una comunitat educativa diversa, amb representació de més de 60 nacionalitats. Creiem a l’enteniment i respecte mutu, la compassió, l’empatia, la imparcialitat i la inclusivitat. Celebrem i fomentem de forma activa la diversitat i creiem a la responsabilitat de tothom.

Com comunitat educativa compromesa, creiem que el canvi comença amb l’educació, i això mateix és el que farem. Després dels terribles esdeveniments que van ocórrer als EUA el passat juny, ens vam comprometre a revisar el nostre currículum i assegurar-nos que comptem amb més oportunitats d’explorar la diversitat i animar als nostres alumnes a qüestionar els esdeveniments del passat, les activitats del present i a estar al capdavant del canvi per al futur.

Com a exemple d’aquest compromís, els nostres Coordinadors/as d’Anglès i Història a Secundària i Pre-University ens expliquen com van celebrar els seus departaments el Mes de la Història Negra a l’octubre.

 

Ms Eloise Duarte, Coordinadora d’Anglès, Secundària i Pre-University

«Els membres del Departament d’Anglès són cada vegada més conscients de la necessitat d’estudiar literatura d’escriptors/es d’orígens més variats. Per desgràcia, solem estar supeditats/des a les especificacions dels exàmens pel que fa als textos que estudiem. No obstant això, sempre ens esforcem per triar autors/es interessants i accessibles provinents de diferents orígens ètnics, així com literatura que compta amb personatges de cada cultura.

»Aquest curs, hem adaptat el nostre pla d’estudi en KS3 per a incloure una sèrie d’escriptors/es racialment i ètnicament diversos/es tant en poesia com en prosa. Hem també parat esment a personatges que pertanyin a minories en els textos estudiats per a IGCSE. Octubre va ser el Mes de la Història Negra i, per tant, el Departament d’Anglès va impartir lliçons dissenyades per a ampliar la comprensió de l’alumne sobre esdeveniments importants i problemes als quals s’enfronten les minories.

»Per exemple, Year 10 va estudiar el destí viscut pels soldats del Carib durant la Segona Guerra Mundial, escrivint articles periodístics sobre l’importantíssim que és que tots els herois i heroïnes siguin recordats/des i celebrats/des. Mentrestant, Year 11 va analitzar el sofriment de la Tituba, una esclava en Les Bruixes de Salem de l’Arthur Miller. Molts/as van decidir escriure entrades en un diari des del punt de vista de la Tatiba, centrant-se en com va ser víctima de la societat puritana de Salem.

»Tots/es al Departament d’Anglès estem emocionats/des de poder continuar promovent treballs d’escriptors/es minoritaris en KS3 i KS5: Year 9 començarà aviat un mòdul sobre la poesia de la Maya Angelou, i Year 12 estudiarà una varietat de literatura racialment i ètnicament diversa en la secció de treballs no estudiats per als seus A Level.»

 

Mr Roderick Kenny, Coordinador d’Història, Secundaria i Pre-University

«El Departament d’Història, igual que la resta del món, s’ha pres el seu temps per a meditar sobre els problemes sobre relacions racials que han ressorgit. 2020 ha estat un any turbulent en molts sentits, però ha estat important, sempre en la mesura del possible i guardant la seguretat, no permetre que les implicacions de la Covid-19 s’interposi en el progrés d’altres àrees. Història és una matèria reflexiva per naturalesa, però això no la fa immune a acomodar-se en un statu quo.

»Aquest curs, amb la meta de rectificar aquests possibles desequilibris, ens hem esforçat per introduir un element de pensament crític i debat tant dins com fora del currículum. Durant el Mes de la Història Negra a l’octubre, les classes d’Història en KS3 i KS4 començaven amb una Cita del Dia perquè els alumnes reflexionessin breument sobre les opinions de personatges històrics o contemporanis negres importants, començant per la Dra. Mae Jemison, la primera astronauta negra: “Mai permetis que els límits de la imaginació d’altres et limitin”. També afegim una lliçó extra al nostre currículum de Year 8 que explora la diversitat a l’Anglaterra dels Tudor, usant el llibre del 2017 Black Tudors: The Untold Story, escrit per la Miranda Kaufmann. En Year 9, hem adaptat el currículum perquè, durant el tercer trimestre, els alumnes dediquin una sèrie de lliçons a aprendre sobre el moviment pels drets socials.

»Finalment, organitzàrem una assemblea per a cada Year Group (7-13) explicant les causes, metes i impacte del moviment Black Lives Matter. Alguns/es alumnes havien sentit o vist només uns certs aspectes —a vegades negatius— sobre aquest moviment i considerem que era important donar-los una visió més completa perquè estiguessin més conscienciats/des sobre un tema d’actualitat tan important.»