Primera alumna de BSB que realitza el Duke of Edinburgh Gold

La Yingzhu, una alumna enèrgica, inspirada i dedicada de Year 12, s’ha convertit en la primera alumna de BSB a enfrontar-se al Gold Duke of Edinburgh.

Recentment va completar el Silver Award en temps rècord i ha participat en un webinari en directe per a tothom al costat d’altres dos estudiants (en Matteo i la Keira) sobre les seves experiències participant en el Duke of Edinburgh International Award durant la pandèmia, donant consells a altres alumnes en una situació similar.

Amb aquest assoliment, la Yingzhu ha aconseguit fer un gran pas per a The British School of Barcelona, ja que ara podem estar orgullosos/es d’oferir els tres nivells de l’award.

Hem parlat amb la Yingzhu per a conèixer millor la seva experiència:

Quan vas començar el teu Duke of Edinburgh International Award?

Vaig començar el meu Duke of Edinburgh International Award Bronze quan cursava Year 10.

 

Com va ser la teva experiència?

Durant la meva primera expedició Bronze (fotografiada a la secció superior, presa en la seva expedició de 2019), el temps va ser anòmal, ja que el comunicat suggeria que hi hauria probabilitats de pluja, però va acabar sent molt més forta del que esperàvem. Amb la inclemència del temps, no estava ben preparada i la meva roba no oferia la calor suficient durant el viatge. Ens trobàvem tots/es exhaustos/es al segon dia de viatge, però aconseguim arribar a la nostra destinació. Durant el meu viatge d’avaluació a l’estiu, el clima era molt millor. Havia après de la meva experiència anterior i vestit suficients provisions per a l’expedició.

 

Procedir amb el Silver award va ser una decisió personal, ja que no forma part del currículum a BSB. Per què vas decidir enfrontar-te a aquest nivell?

Vaig decidir fer el Silver award perquè gaudeixo de la sensació d’èxit que em va donar el DoE Bronze. Després d’acabar Bronze, continuava practicant amb el violí, feia activitat física i serveis, així que em vaig dir que per què no. Una altra raó per a fer-ho va ser que el DoE m’ajuda a ser versàtil. Participar en DoE em motiva a fer esport i millorar el meu acte-disciplina.

 

Vas completar el Silver Award a una velocitat increïble. Quant temps et va portar i com ho vas aconseguir?

Ho vaig començar en Year 11 i vaig acabar l’octubre de 2020. Podria haver-ho completat al juny, però a causa de les restriccions de la Covid-19, la nostra expedició d’avaluació va haver de ser posposada. Vaig aconseguir completar totes les activitats en un curt espai de temps perquè practicava amb el violí, feia exercicis de fitness i serveis almenys una hora a la setmana i ho registrava tot en l’Online Record Book. Quan t’esforces i li poses esforç cada setmana, 26 hores no resulten tan difícils de completar.

 

Quines activitats vas dur a terme? Com les vas completar durant el confinament?

Com ja he esmentat, toco el violí per a l’apartat de Destresa. Per a Recreació Física, aprenia a jugar al rugbi al club extraescolar BSB abans del confinament. Després, em vaig passar al fitness des de casa usant una aplicació. Per a Servei, estava ajudant a Secundària a reciclar paper, però vaig haver de fer serveis en una pàgina web anomenada Zooniverse a causa de la Covid-19. També vaig ajudar científics a voltar mitocondris presents en fotografies de cèl·lules microscòpiques.

 

El següent pas en el teu viatge és el Gold Award. Com a primera alumna en la història de BSB a enfrontar-te a aquest nivell, quines expectatives tens i què tens pensat fer?

Per al Gold Award continuaré amb la mateixa destresa, recreació física i serveis que abans. No obstant això, els estàndards de les metes SMART han de ser més altes que en els Bronze i Silver Awards. Al costat de les metes, les meves expectatives per a la meva habilitat amb el violí és aprovar l’examen de nivell 7 d’ABRSM aquest estiu i aprovar el nivell 8 quan completi el Gold Award. Com a recreació física, estic fent fitness amb una aplicació i espero arribar al nivell K3 o K4 que ve avaluat per la mateixa aplicació. A més, la meva meta per a servei és ajudar a Nexus a ser una comunitat més sostenible.

 

Per què és el Duke of Edinburgh Award tan especial per a tu?

DoE m’ha obert noves oportunitats per a explorar el meu potencial i estic especialment intrigada amb l’aventura d’aquest viatge. En fer DoE, haig d’estar sortint constantment de la meva zona de confort. Per exemple, caminant 28 km en un dia. Des que vaig completar la meva expedició d’avaluació de Silver amb el meu increïble grup, sento com si tot fos possible sempre que m’esforci; a més, continuo fent senderisme amb la meva família quan tinc temps lliure.

 

Com t’han ajudat els teus professors/es durant el DoE Award?

En Mr Bower sempre m’ha donat suport moltíssim durant el DoE. Em va oferir informació sobre quin servei fer durant el confinament. Va organitzar l’expedició perquè tingués lloc durant la pandèmia. Moltes gràcies, Mr Bower! També vull donar-li les gràcies a la Ms Asbury, la supervisora del meu grup. També em va donar suport molt durant l’expedició i ens va esperar pacientment en la meta, a pesar que arribem unes 2 o 3 hores tard.

 

Què li diries a altres alumnes de tot el món que estiguin realitzant ara mateix el Bronze o Silver Award?

Seguiu així i, sobretot, gaudiu del procés! Agraireu haver fet el DoE. 😉

BIYSC i Bojos per la Ciència — Biomedicina

M’han acceptat a la Barcelona International Youth Science Competition i Bojos per la Biomedicina (tots dos programes organitzats per Fundació La Pedrera). M’encanten les ciències i en Mr Bower em va suggerir aquesta oportunitat per a fer recerca científica en profunditat, així que em vaig apuntar. Ara tinc classes teòriques els dissabtes per a Bojos per la Ciència i les sessions pràctiques tindran lloc a l’Institut de Reserca Biomèdica (IRB) a Barcelona. Ara estem tenint diferents seminaris de biomedicina, bioquímica, biomedicina computacional, i aprenent sobre la Drosophila o mosca de la fruita i com pot usar-se en nous tractaments contra el càncer. Ens connectem amb doctorats/es d’IRB en les nostres sessions i faré una recerca individual en la ciència del càncer amb un tutor/a assignat de l’IRB per a Treball de Recerca.

Per a BIYSC, m’he ficat en un curs sobre trasplantament d’òrgans amb l’Hospital de Bellvitge. Aquest curs serà durant l’estiu i aprendrem sobre el trasplantament d’òrgans, la cirurgia robòtica i el tractament abans i després de l’operació.

Yingzhu, la teva història ha estat increïble i t’ho agraïm. Et desitgem tot el millor en els teus futurs projectes.

Enllaços relacionats:

The Duke of Edinburgh’s International Award