Olivia, una alumna de IB, rep la beca Empowering Girls

Olivia és una alumna d’IB en Year 12 que ha participat en el Projecte “Inspiring Girls” durant sis mesos.

«‘Inspiring Girls International’ és una organització l’objectiu de la qual ha estat inspirar seguretat i ambició en les noies en edat escolar (de 10 a 15 anys). Ho fan mostrant a les alumnes la gran varietat de treballs que existeixen i demostrant-les que és impossible posar límits a cap dona sobre el que vol ser», explica Olivia. «Les inspiren a aconseguir metes més altes».

El projecte va començar l’octubre de 2016 i aquesta és la primera vegada que ofereixen una beca. La mare d’Olivia la va animar a presentar-se voluntària en la campanya perquè tingués l’oportunitat de ser testimoni de totes les possibilitats que tenen les noies més enllà dels estereotips i rols de gènere. «Tota dona hauria de ser lliure de triar el que vol fer amb la seva vida. L’únic límit dels seus somnis hauria de ser l’envergadura del seu propi esforç. La millor manera de mostrar a les nenes el que poden aconseguir és predicant amb l’exemple, raó per la qual els vam mostrar a dones reals perquè els parlin de la seva experiència», va dir la fundadora d’Inspiring Girls International.

Com a voluntària, Olivia es connectava una vegada al mes a una classe en línia (a causa de les restriccions de la Covid-19) i, com ella mateixa compte, «vaig aprendre un munt d’altres dones amb molta experiència. M’ha ajudat a desenvolupar habilitats com, per exemple, lideratge, finances, creixement personal i comunicació».

Com a resultat, s’ha convertit en l’Ambaixadora del nou programa per a 2021, ha guanyat una beca que la portarà una o dues setmanes a Boston (als EUA), on podrà entrar en contacte amb diferents empreses i representar a l’organització en reunions, així com ser Mentora del programa “Inspiring Girls Junior”, donant-li l’oportunitat d’inspirar a noies joves perquè s’esforcin a fer els seus somnis realitat, independentment de quins siguin.

Olivia aspira a entrar en una carrera relacionada amb la biologia, probablement al camp de la biotecnologia. Li agradaria estudiar a Colòmbia després de graduar-se a The British School of Barcelona.

No hi ha dubte que Olivia s’ha convertit en una Inspiring Girl.