Valors BSB: Apreciem la diversitat i som ciutadans del món

La diversitat i la multiculturalitat van ser notícia la setmana passada amb dues dates destacades en el calendari de les Nacions Unides: el Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia (17 de maig) i el Dia Mundial de la Diversitat Cultural per al Diàleg i el Desenvolupament (21 de maig); jornades per a sensibilitzar i animar a la societat a prendre mesures concretes de suport.

A The British School of Barcelona, un entorn multicultural on tenim alumnes de fins a 60 nacionalitats, el respecte per la diversitat i el reconeixement de la diferència es compten entre els nostres principals valors i formen part integral del nostre currículum.

 

Obrem com a ciutadans globals, que acollim la diversitat, ajudem i som ajudats, i som fidels als nostres principis

Així resa un dels nostres Objectius Educatius: Global. La multiculturalitat és una realitat a BSB, on la comunitat escolar està formada per famílies i professorat de diferents procedències i on la convivència diària potència el desenvolupament d’una mentalitat oberta i global. Amb una clara voluntat d’integració internacional i social, i de comprendre el món globalitzat i interconnectat al qual vivim, els nostres estudiants aprenen a ser veritables ciutadans del món des d’una edat primerenca.

A BSB, al llarg de l’any, celebrem nombroses festivitats de caràcter religiós, cultural o social, com el Festival de les Llums Diwali, l’any nou xinès, el festival Rosh Hashannah, la festivitat Yom Kippur, o —la setmana passada— el Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia, jornades que brinden el context idoni perquè nens i joves aprenguin a viure a una societat plural, diversa i multicultural. En aquestes dates els estudiants duen a terme activitats encaminades a comprendre la diversitat cultural com a instrument d’aprenentatge social i no de diferenciació, així com a fomentar valors fonamentals com el respecte, la igualtat, la companyonia i la tolerància des de diferents perspectives.

 

 

Galeria artística basada en el tema AMOR amb motiu de la celebració del Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia a BSB Sitges (17 de maig de 2021)

 

Segons Mr Conal Gorman, professor d’Educació Infantil al campus BSB Sitges, «a BSB tenim alumnes procedents d’una gran varietat d’entorns i famílies diferents. Cadascun d’ells necessita sentir que forma part del grup, que se li respecta i que se li valora. És per això que creguem un ambient educatiu positiu que fomenta i promou la igualtat, l’educació inclusiva i el respecte per la diversitat».

En aquest sentit, explica que «una educació en la diversitat és clau per a formar ciutadans globals. Ensenyem als nostres estudiants a acollir i celebrar la diferència, i ens assegurem que puguin créixer en un entorn educatiu segur, lliure de violència, assetjament o discriminació de qualsevol classe. La celebració d’assemblees, esdeveniments i festivitats basats en la diversitat ens permeten desenvolupar en els joves la conscienciació, l’empatia i el respecte mutu necessaris per a comprendre i acceptar punts de vista, sensibilitats, estils de vida i opinions que difereixen de les pròpies».

 

Enllaços relacionats:

Preparats per al futur: El repte d’educar per a un món en constant canvi

Els Wellbeing Leaders de Primària organitzen una campanya de recollida d’aliments per a Càrites i Creu Roja

BSB Celebra el Mes de la Història Negra