La importància de l’escolarització a una edat primerenca

bsb-early-years-education

Aquesta setmana, Mr Steve Rochester, un dels nostres professors d’Infantil, altament qualificat, experimentat i apassionat de l’ensenyament, a The British School of Barcelona, ha sigut entrevistat tant en l’emissora COPE com en Es.radio (Libertad Digital) per a compartir els seus punts de vista sobre els beneficis de seguir el currículum d’Educació Infantil en un entorn escolar especialment dissenyat per al desenvolupament físic, emocional, social i intel·lectual d’un nen.

Els podcasts de les entrevistes es poden escoltar íntegrament seguint els enllaços a continuació, però hem seleccionat alguns aspectes destacats de les seves intervencions:

  • Gran part dels beneficis de manar als nens a un centre és la socialització: és un espai on els nens passen molt temps amb uns altres de la seva mateixa edat, la qual cosa ajuda tant en l’aspecte social, emocional i personal com en el lingüístic.

 

  • Un dels avantatges clau d’escolaritzar als nens des de petits és que els ajuda a desenvolupar la comunicació amb altres nens, aprenen a jugar bé i compten amb adults que s’involucren en els seus jocs i els ajuden a desenvolupar noves idees.

 

  • La llengua de formació a BSB és l’anglès. Molts nens petits no parlen aquesta llengua a casa abans d’unir-se a nosaltres, però fem ús del llenguatge corporal i facial, recursos bilingües i un ús exclusiu de l’anglès per a ajudar-los a enxampar nou vocabulari i l’adquireixen molt ràpidament, sent capaços de començar a usar-ho en la següent etapa educativa.

 

  • Els nens són com a esponges, especialment pel que fa al llenguatge: si se’ls ensenya una llengua des de molt petits, són capaços d’adquirir-la amb rapidesa i creixen ja amb un nivell bilingüe que serà un avantatge molt útil per a la resta de la seva vida.

 

  • A BSB, comptem amb el currículum educatiu anglès, desenvolupat específicament per als més petits i que, a més de comptar amb l’ensenyament de matemàtiques o fonètica, se centra també en el seu desenvolupament personal, social i emocional, com regular les emocions i comunicar-se tant en la seva llengua materna com en anglès.

 

  • Encara que el nostre currículum és anglès, oferim una educació internacional gràcies a la quantitat de nens de diferents països i cultures, la qual cosa també ajuda als nens a comunicar-se i socialitzar amb gent diferent davant de començar l’ensenyament obligatori a sis anys.

 

  • Aprendre una nova llengua des de petits els ajuda a tenir més confiança en si mateixos, ja que si es comença a edats més avançades, poden tenir por d’equivocar-se.

 

[Fes clic en la imatge superior per a escoltar el podcast de la COPE]

 

[Fes clic en la imatge superior per a escoltar el podcast de Es.radio (Libertad Digital) podcast]

 

Enllaços relacionats:

Programa complet en l’emissora COPE

Programa complet en l’emissora Es.radio (Libertad Digital)