Global Be Well Day, una celebració anual del benestar

El dijous 30 de setembre del 2021, més de 58 000 alumnes, famílies i treballadors de Cognita de tot el món celebrarem el nostre tercer Global Be Well Day (GBWD). Aquest esdeveniment anual és una oportunitat perquè totes les nostres escoles d’Àsia, Europa, Orient Mitjà i Amèrica Llatina celebrin juntes el benestar dels alumnes, la qual cosa representa una mostra del nostre interès global en el benestar. Beth Kerr, Directora de Benestar del Grup Cognita, ens compta el següent:

«Durant els dos últims anys, GBWD s’ha centrat sobretot en els components físics del benestar del nostre Be Well Charter; enguany, farem més èmfasi als seus components mentals: connectar, fer i donar. Resulta especialment rellevant a mesura que assumim l’impacte que ha tingut la pandèmia en la nostra salut mental.

»La pandèmia de Covid-19 ha exercit una tremenda pressió sobre la nostra capacitat de sentir-nos bé i sabem que ha tingut un impacte especial en la salut mental dels nostres alumnes. Per exemple, l’ansietat és un trastorn clínic que, en la seva faceta més extrema, afecta al voltant del 7% de la població adulta i infantil del món; no obstant això, un estudi del 2021 presenta un augment en la incidència d’ansietat des de l’inici de la pandèmia i entre el 25% i 40% de la població infantil i adolescent sofreixen alts nivells d’ansietat.

»No obstant això, també mostra que connectar amb un mateix i amb uns altres, realitzar activitats significatives i ser generosos amb els altres són maneres importants de reforçar la nostra salut mental. Esperem que, explorant aquests components del benestar en més profunditat, puguem equipar a l’alumnat i personal de tot el món amb el coneixement necessari per a comprendre per què és important realitzar aquestes activitats significatives en el seu dia a dia.»

BSB GBWD a través de l’Empatia

Enguany a BSB, hem incorporat GBWD dins del nostre pla anual de setmanes temàtiques de benestar de meitat de trimestre. Seguirem la proposta de la temàtica Empatia:

«L’empatia és la capacitat de crear i mantenir un espai perquè els altres puguin expressar-se amb total sinceritat.»

Considerem que l’empatia és una destresa que necessitem entrenar; si ho fem bé, podrem connectar millor amb els altres i comprendre millor els seus pensaments, emocions i accions.

En Primària, introduirem la temàtica de l’Empatia en la nostra assemblea del dilluns abans de GBWD, on els nens participaran en una varietat d’activitats durant el dia.

En Secundària, introduirem la temàtica durant les assemblees grupals de la setmana de GBWD i dedicarem les tutories a activitats curtes o debats. Durant GBWD, els alumnes comptaran amb temps addicional en les tutories per a crear/participar en un projecte amb una sèrie d’activitats dissenyades per l’Equip de Benestar/Desenvolupament Personal.

Alguns dels nostres campus organitzaran així mateix activitats benèfiques per a observar el component Fer.

 

Webinaris per a Famílies BSB

Basant-nos en el nostre tema de l’Empatia, el 30 de setembre organitzarem un webinari per a famílies sobre El poder de l’empatia.

Aquesta sessió online està dirigida a famílies de tots els campus amb fills en qualsevol year group i tractarà aspectes com: què és l’empatia, per què és important i com podem ajudar els nens a créixer com a adults amables i amb empatia.

El webinari serà impartit per Andy Burns, Assessor de Benestar per a Secundària i Nexus, i Carol Coleman, Directora de Suport a l’Estudiant.

 

Enllaços relacionats:

Global Be Well Day

BSB celebra el seu compromís amb el benestar amb la segona edició del Global Be Well Day

BSB s’Uneix a un Esforç Global per a Promoure el Benestar dels Joves en Temps de Covid

The British School of Barcelona celebra el “Global Be Well Day”

BSB bat un Rècord Guinness Mundial