Els Estudiants d’IB celebren la seva primera exposició de TOK

Ens complau anunciar que els estudiants d’IB de Batxillerat de The British School of Barcelona van celebrar la primera exposició de TOK el 10 de novembre. Aquest esdeveniment va tenir lloc al nostre nou i innovador BSB STEM Centre i va ser una excel·lent oportunitat per a exhibir i celebrar l’èxit dels estudiants.

Theory of Knowledge (TOK) és una assignatura obligatòria del Programa del Diploma del Batxillerat Internacional® (IBDP). Exerceix un paper essencial en el Diploma de l’IB, ja que permet als estudiants reflexionar sobre la naturalesa interpretativa del coneixement, incloent-hi els biaixos ideològics personals (la qual cosa implica acceptar-los, revisar-los o rebutjar-los). Així doncs, TOK anima als estudiants a ser conscients de si mateixos com a pensadors i a reconèixer la necessitat d’actuar de manera responsable en un món cada vegada més interconnectat però incert. Per tant, demostra les formes en les quals l’estudiant pot aplicar els seus coneixements amb major consciència i credibilitat.

Per a l’exhibició, els estudiants van haver de presentar 3 projectes relacionats amb la pregunta prescrita pel Batxillerat Internacional.

Un total de 26 estudiants de Year 13 d’IB van presentar les seves exposicions, demostrant un elevat nivell en les seves discussions sobre qüestions relacionades amb el coneixement, com el van confirmar els professors que van visitar les exposicions. A més, tots els alumnes de Year 12 de l’IBDP també van visitar l’esdeveniment, tenint l’oportunitat de comentar cada exposició amb el seu presentador.

«Ha sigut un veritable esdeveniment de la comunitat de l’IB que eleva el perfil de TOK a l’escola», va afirmar Mrs Kovac, coordinadora de l’IB i CAS i professora de TOK.

«Em sento agraït per haver tingut l’oportunitat de veure com es duen a terme les exposicions de TOK de Year 13, ja que hauré de presentar la meva més endavant aquest mateix curs, i ara ja sé com afrontar-la», va explicar un estudiant de Year 12.

Exposicions presentades sobre la pregunta plantejada:

 • On what grounds might we doubt a claim?
 • Are some types of knowledge less open to interpretation than others?
 • What challenges are raised by the dissemination and/or communication of knowledge?
 • Can new knowledge change established values or beliefs?
 • How can we know that current knowledge is an improvement upon past knowledge?
 • Does some knowledge belong only to particular communities of knowers?
 • What constraints are there on the pursuit of knowledge?
 • Should some knowledge not be sought on ethical grounds?
 • Why do we seek knowledge?
 • Are some things unknowable?
 • What is the relationship between personal experience and knowledge?
 • Does all knowledge impose ethical obligations on those who know it?
 • Who owns knowledge?
 • What role does imagination play in producing knowledge about the world?

 

Fotos per cortesia de la nostra alumna de Year 12 Keira, una brillant futura fotògrafa.

 

Enllaços relacionats:

Èxit absolut en IB i un nou rècord per a BSB

L’etapa de Batxillerat a BSB Nexus

BSB Nexus, una Experiència de Batxillerat Global

Resultats Acadèmics i Destinacions Universitàries