The British School of Barcelona se situa com una de les millors escoles britàniques del món

The British School of Barcelona ha sigut acreditada com una escola “excel·lent en totes les categories”. Es tracta del major reconeixement que pot rebre un centre educatiu internacional i és la conclusió del procés d’inspecció com a Escola Britànica a l’Estranger (British Schools Overseas o BSO, en les sigles angleses) que BSB ha superat recentment.

L’informe de la inspecció, elaborada per Penta International, organisme d’inspecció independent autoritzat pel Departament d’Educació del govern britànic (DfE), reconeix a The British School of Barcelona com una de les millors escoles britàniques del món. L’informe ressalta la qualitat de l’ensenyament, la forta comunitat entre professors, alumnes i famílies, i el projecte educatiu global del centre.

Amb aquesta acreditació, BSB es converteix en l’única escola a Catalunya a haver obtingut aquesta prestigiosa distinció. Solament hi ha quatre escoles en tot Espanya que compten amb aquesta qualificació d’excel·lència. (Llegir més)

Una educació altament personalitzada centrada en l’alumne

L’informe destaca que BSB imparteix un currículum excel·lent, variat, equilibrat i altament personalitzat, en unes instal·lacions inspiradores que faciliten l’aprenentatge independent i creatiu. Això permet que els alumnes progressin de manera positiva, desenvolupin les seves pròpies habilitats amb confiança, i que obtinguin resultats acadèmics molt per sobre de la mitjana nacional britànica en totes les etapes educatives. L’informe també assenyala que tots els alumnes demostren tenir un elevat nivell d’anglès.

Així mateix, l’acreditació BSO posa en valor el comportament exemplar dels alumnes en un entorn d’aprenentatge on se senten feliços i segurs, i del qual tots afirmen sentir-se orgullosos. De fet, els inspectors reconeixen que BSB és una escola que situa a l’alumne en el centre de tot el que fa i en aquesta línia, destaca que el benestar ocupa un lloc prioritari a l’escola, que la cura i l’orientació individualitzada és exemplar en totes les categories, i que la relació existent entre els alumnes i els seus professors és excel·lent.

L’informe també assenyala que BSB es caracteritza per ser una escola inclusiva, on es promouen activament valors com el respecte i la tolerància, des d’Infantil fins a Batxillerat, i on els alumnes adquireixen una perspectiva global. El sentiment de comunitat és evident en les múltiples activitats dissenyades per i per a les famílies, permetent-los participar de la vida escolar dels seus fills i creant forts vincles positius amb l’escola.

Gràcies a la qualitat de l’educació avalada per aquesta acreditació i als assoliments acadèmics, cada any, pràcticament la totalitat dels estudiants de BSB progressen cap a estudis d’educació superior; un 95% obtenen plaça en la universitat de la seva primera elecció. Aquest és el resultat del magnífic programa d’orientació acadèmica i professional que els permet accedir a universitats tant a Espanya com en diferents països al voltant del món.

 

Una clara visió i el compromís per la millora contínua, claus de l’excel·lència

Amb una trajectòria de més de 60 anys impartint una educació internacional britànica d’alt nivell a més de 1600 alumnes de 60 nacionalitats, BSB ha evolucionat de manera excepcional en els últims anys, tant a nivell educatiu com d’expansió de les seves instal·lacions. En aquesta línia, l’informe de Penta destaca que aquest considerable progrés es deu a una visió i una direcció estratègica de l’escola clarament definides amb un lideratge i gestió de l’escola excel·lents.

En paraules de Jon Locke, director executiu de BSB, «aquest resultat confirma que l’esforç i la dedicació de tot el nostre personal és el que ens permet oferir una educació de primera qualitat als nostres alumnes. El compromís i el suport del nostre equip directiu, dels nostres alumnes i de les nostres famílies fan de BSB un lloc molt especial». I afegeix: «podem identificar molts aspectes positius en aquest informe, però em complau especialment la manera en la qual es destaca als alumnes. Es reconeix el seu comportament, la seva actitud cap a l’aprenentatge i el seu desenvolupament personal. Són joves extraordinaris i estem molt orgullosos de cadascun d’ells.»

 

Enllaços relacionats:

BSB: Excel·lent en totes les categories

Veure informe complet de la inspecció 2021 de BSB

Veure BSB en la llista oficial d’Escoles Britàniques a l’Estranger acreditades

Informes d’Inspecció i Acreditacions