BSB imparteix un currículum inclusiu que cobreix la Diversitat, la Igualtat, la Inclusió i la Justícia

El divendres 3 de desembre, els alumnes de Year 12 de BSB Nexus, el campus de Batxillerat de The British School of Barcelona, van comptar amb una xerrada i una sessió interactiva enfocada a la Diversitat, la Igualtat i la Inclusió (DEI, en anglès Diversity, Equality and Inclusion) dirigides per Gaia Nubia Lambert, DEI Officer del Consell Britànic a Barcelona. Gaia, que era una professora amb formació en Educació Especial, és ara responsable de les polítiques d’igualtat i diversitat i la seva implementació en l’equip d’educació del Consell Britànic. Després de realitzar una activitat en grups per a ressaltar la tendència que tenim d’agrupar-nos basant-nos en les nostres similituds, els alumnes i tutors van rebre una presentació sobre l’estat actual del treball de DEI en organitzacions com el Consell Britànic i va parlar sobre el context de la diversitat i la igualtat com a factors clau en el món laboral.

Kyra Kellawan, Assessora de Carreres Professionals, va dir que «Comptar amb la presentació de Gaia des d’una perspectiva laboral actual ha estat molt beneficiós, perquè ens ha ajudat a mostrar a l’alumnat la importància de protegir les característiques per la diversitat, l’impacte que té en la legislatura britànica, així com a explicar per què el coneixement, el reconeixement i la celebració d’aquesta no sols és necessari, sinó crucial per a equips d’alt rendiment i l’èxit en el món laboral».

 

Diversitat, Igualtat, Inclusió i Justícia (DEIJ)

La xerrada de Gaia va ser l’activitat que va clausurar el nostre programa de tota una setmana centrada en la Diversitat, la Igualtat, la Inclusió i la Justícia (DEIJ) que va tenir lloc a la fi d’octubre. La setmana va començar amb un test de biaixos implícits, en el qual es va demanar als alumnes que analitzessin primer biaixos laborals i de gènere per a després triar qualsevol altre d’una llista més completa: biaixos religiosos, d’orientació sexual, pes, color de la pell, etc.

L’objectiu general d’aquesta setmana DEIJ era que els alumnes aprenguessin i comentessin estereotips, prejudicis i microagressions, així com escenaris reals perquè s’adonessin que tots tenim biaixos, siguem conscients o no, i que, encara que no ens considerem racistes, sexistes, edatistes, etc., els biaixos poden apuntar en les nostres vides de moltes maneres. La idea és que sentin curiositat sobre on estan els nostres biaixos i ser més conscients del que significa en el món laboral, així com en les nostres relacions socials al llarg de les nostres vides. Durant aquest procés, se’ls van atorgar recursos concrets per a contrarestar els biaixos i involucrar-se en la tolerància i comprensió interseccional.

 

Un currículum inclusiu

«L’escola promou activament la diversitat i harmonia a la seva comunitat, des d’Infantil fins a Batxillerat.» (Inspecció BSO 2021)

Un dels Objectius Educatius de BSB és Global: «Som ciutadans globals i acollim la diversitat, ens cuidem i ajudem mútuament, i som fidels als nostres principis». Com a comunitat educativa diversa, el nostre currículum és inclusiu en tota l’escola i està especialment modificat per a desenvolupar perspectives globals, obertes i tolerants. Això s’evidencia especialment en el nostre complet programa de dies de Celebració basats en la diversitat (cobrint un ampli rang de temàtiques de conscienciació sobre religions, cultures i identitats de gènere), el nostre currículum PSSE, el nostre programa de Prevenció i les assemblees setmanals.

La nostra setmana DEIJ ha estat una oportunitat per a continuar promovent aquests valors en el nostre currículum al llarg del trimestre i del curs.

 

Enllaços relacionats:

Valors BSB: Apreciem la diversitat i som ciutadans del món

BSB Celebra el Mes de la Història Negra