BSB celebra el quart Global Be Well Day

GBWD 2022 (1)

Divendres passat 30 de setembre, a The British School of Barcelona vam participar en el Global Be Well Day, el nostre esdeveniment anual promogut per Cognita i en el qual més de 65 000 alumnes de més de 90 escoles de tot el món van dedicar una jornada escolar íntegra a posar el focus en la importància del benestar en l’educació. «A BSB ens centrem en el benestar al llarg de tot l’any, però el fet de sumar-nos a les comunitats escolars de 14 països diferents de tot el món un dia a l’any ens permet celebrar el nostre compromís amb el benestar a nivell col·lectiu i des d’una perspectiva més global», explica Carol Coleman, la nostra directora de Suport a l’Estudiant, i afegeix: «En aquesta edició, hem decidit enfocar la temàtica del Global Be Well Day en la transmissió de valors de nutrició sostenible, amb la idea de reflectir la passió del nostre alumnat per promoure el canvi cap a un futur més amable amb el medi ambient, una cosa de la qual estem immensament orgullosos. En essència, aquest esdeveniment mundial és un recordatori anual de la prioritat que tots donem al benestar, que creiem que és l’autèntica base de l’educació».

Al llarg de tota la jornada del divendres, alumnes de totes les edats als campus de BSB City, BSB Castelldefels, BSB Nexus i BSB Sitges van fer activitats especialment dissenyades per acostar una problemàtica actual d’una forma més pràctica i conscienciar-los sobre la importància d’establir unes rutines alimentàries en les quals els valors sostenibles han de ser una prioritat. Des d’assemblees per reflexionar sobre l’origen dels productes que consumim i el seu impacte en termes d’emissions de CO2 i les seves conseqüències per al canvi climàtic i l’augment de la contaminació atmosfèrica, fins a tallers de preparació de receptes per calcular els quilòmetres que recorren els aliments cuinats i la seva petjada de carboni. A través de diferents activitats que involucraven matèries tan diverses com art, geografia, matemàtiques o debat, els alumnes van poder analitzar la importància de l’alimentació en un context social, des d’una perspectiva cultural i amb una dimensió mediambiental.

En aquesta ocasió, comptem amb la col·laboració de Saned, empresa responsable de la planificació i elaboració dels menús de tots els nostres campus i amb un clar compromís per aportar un valor diferencial en l’educació nutricional i l’alimentació sostenible. Sota la premissa de «Cuinar i Educar», els alumnes van participar en una sèrie de tallers impartits per educadors de Saned sobre el consum de fruites i verdures ecològiques i de productors locals dins d’una alimentació fresca, variada i atractiva. Entre les activitats es van incloure tallers de tècniques culinàries creatives per promoure una cuina divertida i motivadora que desperti l’interès dels alumnes per un aspecte tan quotidià com l’alimentació sana i equilibrada.

L’alimentació sostenible, un compromís mediambiental que comença a les aules

La necessitat de dotar al nostre actual estil de vida d’una visió sostenible no deixa exempta a l’alimentació. La situació mediambiental d’avui dia ha posat de manifest l’obligació de fomentar un consum més local i de productes de temporada, de reduir el desaprofitament d’aliments i de limitar el consum de processaments. Si bé encara queda molt camí per recórrer en aquest aspecte, són moltes les empreses, institucions i centres educatius que ja apunten cap a models d’alimentació més sostenible.

No hi ha dubte que a BSB apostem per una educació que contribueix a formar a generacions de joves amb clars valors de consum ètic i sostenible, on l’adopció de petits hàbits pot tenir grans beneficis per a tot el planeta. El Global Be Well Day d’enguany ha estat bona mostra d’això.

 

Enllaços relacionats:

Global Be Well Day

The British School of Barcelona celebra el Global Be Well Day 2019

BSB celebra el seu compromís amb el benestar amb la segona edició del Global Be Well Day 2020

Global Be Well Day 2021, una celebració anual del benestar